Hyvää, sanoi mustapartainen mies, Ystävänpäivää

Toivoin herääväni tänä aamuna siihen, että Nurmijärven Interflorasta olisi tullut lähettiauto, josta purkautuvat kuusi sinipukuista miestä kärräisivät kottikärryillä ruusuja kotini täyteen.

Toimitus kestäisi viisitoista minuuttia ja sinä aikana naapurit kerääntyisivät ikkunoihin ja pohtisivat keskenään, että tuo A-talon nainenko se on se uusi missi... no ei sitten ihme, että sanoivat kisaa järjestetyksi jutuksi.

Salaisimmissa haaveissani oli tietysti kukkameressä kelluva pieni onnittelukortti, jonka kannessa olisi ollut lisää ruusuja, ja sisäaukeamalla erään tunnetun poliitikon käsialalla: Rakas! Apuraha tulossa! M.

Mutta kun ei, niin ei. Voi olla, että haaveeni taiteilija-apurahasta oli sekin vain eilisen unelmaa, sokerista hattaraa, joka unelmissa maistuu makealta, mutta kiskurihintaan kioskin pojalta lunastettuna tahmaakin suupielet ja aiheuttaa karieksen ennen kuin sokerista humaltunut uhri ennättää laittaa vaihtorahat kukkaroon.

Nyt jupisenkin täällä, että kaapin alta nouskaa, te maailman työtätekevät, älkääkä enää yhtykö, on työnteon aika. Minä palaan elokuva-alalle ja ryhdyn laatimaan käsikirjoitusta, sen verran viimeisteltyä, että sen voi suoraan monistaa ja jakaa näyttelijöille kuvauksissa.
 
Sinulta, rakas lukija, pyytäisin vastausta seuraavaan: Minkä laatimistani elokuvaideoista toivoisit  tehtävän elokuvaksi? 

Ideat olivat jo esillä luvussa 25, mutta toistan ne tämän tekstin lopussa.

Äänestää voit kommentti-kentän avulla.

Kiitos, kiitos, kiitos! Syvästi näkemyksistänne kiitollisena pyydän tulevaa tuotantoyhtiötä, kunhan se löytyy, arpomaan kaikkien vastanneiden kesken ilmaiset liput elokuvan ensi-iltaan, pidettiinpä se missä päin maailmaa tahansa.

Ensi-iltaa odotellessa - Ruusuja ja Oikein Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

Elokuvaehdokkaat:
 
1. Aleksi Mäkelä (Vares-elokuvat).
"Varjomorsian - tehtävä Pasilassa".

3G-kännykkäesittelijäksi naamioitunut Pohjois-Korean vakooja yrittää käynnistää kolmannen maailmansodan kaappaamalla tärkeitä valtiollisia viestejä sisältävän muistikortin suomalaisministerin housujen etutaskusta, mutta käteen jää pelkkä housuntaskun vuori sekä jotain jota vakooja ei ehdi tunnistaa, koska Playstationeista kiinnostuneeksi korsolaiseksi yksinhuoltajaäidiksi naamioitunut Supon erityisagentti pysäyttää hänen kätensä ja ampuu häntä "Kill them all" -pleikkaripelin (kielletty alle 2-vuotiailta, saattaa sisältää irtoavia osia) viidennen vaikeustason arsenaaliin kuuluvalla kertakäyttösingolla, jonka voimasta vakooja iskeytyy sermin läpi viereiselle digitv-osastolle ja suoraan Timo Harakan suoraan haastatteluun.
Lajityyppi: Toimintaelokuva.

2. Pekka Parikka (mm. Talvisota)
"Toverini, kaikkeni"

Vänrikki ja lotta rakastuvat rintamalla ja lähettävät toisilleen tupakka-askin kansiin kirjoitettuja lemmenviestejä, mutta vihollisen tiedustelija nappaa viestit ja vihollispropagandaa rintamalinjojen yli kuuluttava Tiltu lukee niitä ääneen megafonista, minkä lisäksi kirjeiden joka ainoa sana "rakas" on korvattu sanalla "toveri". Lajityyppi: Epookkidraama.

3. Aku Louhimies (esim. Kuutamolla)
"Tuhannen ja yhden yön viestit"

Nuoret kaupunkilaiset Masa ja Susa tekstaavat ja sekstaavat kuutamolla, mutta myös aamulla, päivällä ja niinä öinä kun taivas on pilvessä. Lajityyppi: Romantiikka ( - vai toiminta...?!)

4. Cedric Gibbons (tai perikunta) (Tarzan-elokuvat)
"Tarzan, apinain valtiomies"

Pitkä, vaalea Tarzan istuu puussa ja heittelee Janea ylikypsillä luumuilla, mutta  Cheetah varastaa luumut ja katkaisee oksan jolla Jane istuu, jolloin Jane romahtaa puusta, eikä Tarzan tällä kertaa tulekaan pelastamaan. Lajityyppi: Realistinen draama