Ensimmäinen kädenvääntö on käyty kustantajan kanssa. Sellainen soitti varhain tänä aamuna ja ehdotti kustannussopimuksen tekemistä. Hän sanoi, että toisen heilan romahdettua minäkin kelpaan, vaikka suhteeni Matin kanssa onkin suhteellisesti mitättömämpi (12 sekuntia, ks. tarkemmin blogini ensimmäiset luvut). Hän sanoi, että laatu saa luvan korvata määrän, ja kysyi, oliko minulla kännykässäni tallessa kuumia viestejä tuolta ajalta. Kustantaja pyysi saada pari näyteviestiä ja sanoi, että tässä konkurssissa kaikki käyvät, jos niissä nyt edes jotenkin ilmenisi seksi.

Löysinkin pari viestiä, jotka olivat sattuvasti juuri siltä ajalta, kun kohtaamisemme oli kuumimmillaan. Laitoin viestit menemään, mutta eipä ole kuulunut äijästä mitään. En tajua. Koska olen avoin ihminen, ja nyt vähän kostonhaluinenkin, paljastanpa ne sitten tässä:

"Hei, huomasitko että Lidlistä saa shampoon ilmaiseksi jos ostaa kuusi pulloa uuninpesuainetta? Jos haet, tuo minullekin. Äiti."
"Joo, katottiin poikien kanssa, että mökin katon vois maalata punaiseksi, seinät Valtticolor 2501-sävyn siniseksi, jos lattiapinta kerran jää puiseksi (pitäis hioa, jää muuten tikkuiseksi) ja haluat että se vain lakataan luonnonväriseksi. Raimo-eno."

Ei kelvannut seksi kustantajalle.  

Mutta ihan suhteellisesti katsoen voi se kilpailijankin kirja olla vielä vaikka mikä läpimurto. Matin tuhannesta tekstiviestistä on kirjaan jätetty noin kaksi, eli eivät ne vieläkään liioittele mainostaessaan, että "kirja sisältää Matti Vanhasen tekstiviestejä".

Olejohiljaasusankuronen-addressiin oli tullut viime perjantaina yli 30 000 allekirjoitusta. Mutta kuten Arvopaperi-lehden keskustelupalstalla joku it-taitoinen totesi, noin 16 000 niistä oli nimettömiä ja ne näyttäisivät ip-numeron perusteella olevan lähtöisin yhdestä ainoasta tietokoneesta.

Eli oikeasti tuohon mennessä vain noin 14 000 ihmistä oli kyllästynyt Matin exän esiintymiseen julkisuudessa - mutta siltä yhdeltä olivatkin sitten menneet hermot lopullisesti. Helpottaakohan exän oloa yhtään, että häneen onkin kyllästynyt vain 14 001 ihmistä?